На извънредно заседание в НС комисията по правни въпроси гласува промени в правилника за работата на парламента, за да не заема повече депутатът от „Възраждане“ Николай Дренчев поста на председател на комисията за контрол на спецслужбите. Той я оглави в началото на януари от предишния й шеф Бойко Рашков.

От „Възраждане“ нарекоха отмяната на ротацията „политическа лустрация“, чиято цел е просто да премахне от поста техния човек. Лидерът на формацията Костадин Костадинов коментира, че  за тях не е проблем, ако загубят председателското място в комисията.

По време на извънредното заседание пък Бойко Рашков критики към мотивите на вносителите на предложението, сред които е и Пеевски. Той обяви мотивите за лъжа. Официалният аргумент на управляващите е, че комисията трябва да има един председател, а не да сменят различни председатели на ротационен принцип, както досега. Последва и коментарът на Пеевски, който заяви, че тази комисия до момента не е свършила нищо в полза на хората.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм