Две бързи производства са образувани за опит да бъде пренесена недекларирана валута с обща левова равностойност 676 227 лева при две проверки на товарен автомобил и автобус на ГКПП „Капитан Андреево“, информират от Агенция „Митници“.


111 630 шотландски паунда и 3380 британски с обща левова равностойност 255 947 лева са намерени при проверка на влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Ливан. Пачките били скрити в сак с лични вещи в шофьорската кабина и в арматурното табло. 


Недекларирани 214 890 евро с левова равностойност 420 280 лева били намерени и при проверка на автобус, управляван от турски гражданин, пътувал от Румъния през България за Турция с 20 пътници. Валутата била укрита във фабрична кухина под последния ред седалки в пътническия салон. 


41-годишният шофьор на товарния автомобил с двойно гражданство- румънско и турско и 25-годишният на автобуса, са привлечени, като обвиняеми  по двете бързи производства, образувани под надзора на Районна прокуратура –Хасково-Териториално отделение –Свиленград.

Действията по разследването продължават и ще приключат в законния срок, допълват от прокуратурата.