Два конкурса за ученици под общото название „Вълшебството на сезоните” обявява за 12-та поредна година Астрономическата обсерватория при хаскоовския Младежки център. Те са за фотография и рисунка и са посветени на настъпването на астрономическата пролет. Целта е творбите да илюстрират красотата на Земята през различните сезони.


Регламентите на конкурсите предвиждат участниците да бъдат разделени в две възрастови групи (5-7 клас и 8-12 клас) в конкурса за фотографии и в 3 възрастови групи (1-4 клас, 5-7 клас и 8-12 клас) в този за рисунки. Те могат да представят до 4 свои творби, като се поощрява да бъдат посветени на различните сезони. Фотографиите и сканираните рисунки трябва да се изпращат във формат JPG, да са с добро качество и да не са по-големи от 20MB. Творбите следва да бъдат придружени от текст със заглавие на снимката/рисунката, трите имена на автора, организация (училище, клуб, школа и т.н.), клас, ръководител и координати за обратна връзка (пълен и точен адрес, телефон и e-mail).


Освен в електронен вариант, снимките и рисунките ще бъдат приемани и на хартия. Само изпратените по електронен път ще бъдат публикувани във фейсбук страницата Конкурс „Вълшебството на сезоните“. Само изпратените на хартия ще бъдат представени в традиционната фотоизложба „Вълшебството на сезоните“, която ще бъде експонирана в Младежкия център, уточняват организаторите.


Срокът за изпращане на снимките и рисунките е 10 март 2023 г. Конкурсните творби се изпращат на e-mail: astrokonkurs@gmail.com или на адрес: ОП „Младежки център“, бул. „България“ 41, 6300 Хасково, за конкурса „Вълшебството на сезоните“.


Авторите и ръководителите на наградените ще бъдат уведомени предварително и ще получат наградите си лично или по куриер.