Българка спечели бронз на Световното първенство по биатлон за девойки в естонския зимен център Отепаа. Валентина Димитрова грабна отличието в спринта на 7.5 км, като повали и 10-те мишени на стрелбището. 20-годишната девойка от Сапарева баня финишира само на 13.8 секунди след шампионката. Златото бе Сара Андерсон от Швеция, а среброто за Юлия Танхаймер от Германия, които завършиха с по един пропуск в стрелбата, съобщи dsport.

С по две наказателни обиколки Лора Христова е 19-а, а Стефани Йолова 46-а в крайното класиране. Лора Радковска завърши 67-а с три пропуска в стрелбата.

Това е втори медал за Валя Димитрова от световно първенство при младите. Преди две години тя бе част от щафетата в младшата възраст и заедно с Христова и Йолова спечели бронз за България на шампионата в САЩ в младшата възраст. Миналата зима Валентина се нареди 10-а в спринта и 13-а в преследването на световното за девойки в Щучинск, Казахстан.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм