В първата част на предаването, господин Иванов разказа за ангелските инвестиции и историята на създадения от него CEO Angels Club. Стана дума и за финансовите инструменти които се използват, като „дялово инвестиране“ и „конвертируем заем“.

Милен Иванов

Гостът разясни и разликата между фондовете за рисков капитал, които са професионалисти и бизнес ангелите, които го правят от личен интерес, подпомагайки компаниите не само финансово, но и със съвети и контакти. Разговорът завърши с поглед върху екосистемата в България и сравнението й с европейската такава.

Във втората част на „Нови хоризонти с Лили”, бе осъществена традиционната връзка по скайп, с господин Лари Бийл в Сан Франциско.

Той представи интересен материал на тема „Използването на Изкуствен Интелект при търсенето на работа“. Наскоро бе направен експеримент за кандидатстване на работни места в областта на ИТ индустрията. Вече има специални програми за проследяване на кандидати.

Лари Бийл

Използват се ботове за попълване на заявления, ИИ при писането на мотивационни писма и кореспонденция. Заключението на госта бе, че въпреки всички тези технологии, най-добре е да се установи директен контакт с реален човек, както например в LinkedIn.

Като музикален фон звучаха изпълнения на кънтри певицата Триша Иирууд, от албума Еeverybody knows, излязъл през 1996 година.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм