„Завършваме една кампания, изпълнена с омраза и агресия. Нашият отговор е кампания със самочувствие. Така се държи победителят. А онези, които злобеят по ъглите, в социалните мрежи- те са обречени да го правят там и през следващите четири години“- С тези думи Георги Първанов, президентът на България /2002-2012 г./ и основател на АБВ, декларира днес в Карнобат безусловната си подкрепа към кандидатът за кмет четвърти мандат Георги Димитров по време на заключителната среща и митинг –концерт преди вота в неделя. Първанов пристигна, заедно с лидера на АБВ в Бургас Антон Коджабашев, за да протегнат ръка на Георги Димитров.  

Съмишленик и съидейник с кмета, президентът се обърна към стотиците, изпълнили площада в центъра на Карнобат с думите: "В днешно време бездуховността и безидейността е погълнала всичко, целия ни обществен и политически живот. Това, разбира се, можехме да го обсъдим на събрание или в по – интимен кръг. Тук съм, за да дам своята подкрепа на един работещ, силен и успешен градоначалник, който въпреки натиска и претенциите не позволи да се разпродава общинско имущество. Един кмет, който разполага с милиардния бюджет на столицата, може и да построи тук – там нещо. Но майсторлъкът е в това- със сиромашкия бюджет на малката община да развиеш града, да превърнеш Карнобат в малката Виена. И това е резултат от силното управление на Георги Димитров. Малцина са в България, за които мога да кажа това убедено“.

Кандидатурата на Георги Димитров е подкрепена от Местната Коалиция Алтернатива за Българско възраждане АБВ и обединен блок на труда лейбъристи.

„Дълго време се колебах дали да се кандидатирам. Мои съратници направиха инициативен комитет и ми предложиха да продължим заедно, да не пропуснем темпото на развие на Карнобат. Затова приех, защото имам силите, желанието и амбициите да бъдем първата в страната социална община, модерни училищни кабинети, ремонтирани улици, нови паркоместа…“, каза Георги Димитров.