17-годишен ученик от СУ „Константин Петканов“ в Бургас спаси от удавяне две момчета – братчета, на възраст 8 и 14 години. Това съобщи Областната дирекция на МВР- Бургас.

Към 13.30 часа в неделя момченцата решили да отидат сами на плаж, като заблудили баба си, която се грижила за тях, че с тях ще има и възрастен. Децата влезли да плуват край вълнолома край Морска гара, но бурното море и отривистите пориви на вятъра ги повлекли навътре. Ученикът Николай Христов чул виковете им за помощ, звъннал на тел. 112 и се втурнал да ги спасява. Успял да ги задържи до тетраподите до пристигането на спасителните екипи, които ги извадили от водата.

Задържаха голяма група мигранти в София, двама са в тежко състояние

Момчетата са откарани в УМБАЛ „Бургас“ с леки охлузни наранявания, получени в резултат на силното вълнение и блъскането им в тетраподите. След прегледа са изписани за домашно лечение.

Майката на децата се намира в момента в чужбина. За разпит в полицията е призована баба им, уточниха от Областната дирекция на МВР.

Чуйте разказа на 17-годишният Николай Христов от СУ "Константин Петканов" в Бургас:

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм