Стефан Дивеков от пазарджишкото село Черногорово, който по-рано днес застреля дъщеря си, съпругата си, а после се самоуби, е притежавал три законно регистрирани огнестрелни оръжия. Това съобщи прокурор Стоян Павлов от Окръжната прокуратура в Пазарджик на кратък брифинг, организиран по този повод преди минути.

Мъжът е бил ловец, имал е две ловни пушки, както и пистолет. За момента обаче не е доказано дали с негово оръжие е извършено двойното убийство и самоубийство.

От прокуратурата считат, че няма нужда да бъдат проверявани всички притежатели на законно оръжие - те така или иначе са обект на перманентен контрол. В случая става дума за човек с кристално криминално и съдебно минало - Дивеков няма никакви предишни престъпления, нито данни за рисково поведение.

Събраната до момента информация сочи, че става дума за битов скандал, а случвалото се е ставало между четирите стени на къщата, така че трудно може да се разбере какъв е конкретният повод за кървавото деяние.

Двете жени са намерени с по две огнестрелни рани в телата. Мъжът пък е имал само една - в слепоочието. Това, както и други данни, засега говорят, че именно бащата е извършител на престъплението и това е основната версия за разследването. Така отговориха от прокуратурата на журналистически въпрос дали има вероятност убиецът да е външен човек. 

Работата по случая продължава. Търсят се още близки на погубеното семейство, за да се снеме повече информация.

Двамата 71-годишни съпрузи и 45-годишната им дъщеря бяха намерени мъртви тази сутрин в дома им. По-младата жена от години живее в Германия, предполага се, че си е дошла в отпуск.

Новините от Пазарджик