Седемдесет и една годишният Стефан Дивеков от Черногорово, който тази сутрин разстреля с пистолет 45-годишната си дъщеря Мария, съпругата си Невена, също на 71, а после се самоуби, се оплаквал от домашен тормоз.

Това се твърди в селото, а днес по време на семейния скандал, завършил с трима загинали, случайни свидетели го чули да крещи на роднините си да се махат. После проехтели изстрели от пистолет, а когато намиращи се наблизо хора се притекли на помощ, заварили само трите окървавени тела.

Мъжът е бил ловец и е имал законни пушка и пистолет. Оттам идва и прякорът му - Хищника, тъй като силната му страна бил уловът по вреден дивеч - лисици, чакали, вълци. В тези среди го познават и като сладкодумен разказвач на ловните си подвизи, изключително весел по характер, душата на компанията.

Стефан бил кротък човек, дори когато пийнел, не ставал агресивен. Какво е провокирало фотолното му избухване, завършило с три погубени живота, тепърва ще се изяснява.

В селото ще го запомнят и с още едно добро - през трудната 2020 година намерил портмоне с много пари и без дори да провери какво има в него, го предал в кметството. Заедно с кмета Димитър Вринчев преброили парите - 1250 евро и 135 лева. От личната карта в портфейла разбрали, че са на младо момиче без родители от Пазарджик, което живеело с баба си.

Припомняме, че трагедията стана тази сутрин около 9:40 часа. Тогава на телефон 112 е получен сигнал за двойно убийство и самоубийство. Пристигналите на място полицаи и спешни медици заварили три бездиханни тела. 

По случая тече разследване под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Новините от Пазарджик