67- годишен мъж е убил сестра си в центъра на Омуртаг. Той е привлечен към наказателна отговорност във връзка с извършено убийство, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Мъжът е задържан, като срокът на задържането му ще бъде удължен до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, предаде БТА.

Скандалът между мъжа и жената се е случил днес, малко преди обяд, в центъра на Омуртаг. 67-годишният мъж и неговата 62-годишна сестра са спорили известно време, след което пред очите на множество граждани, мъжът извадил нож и наръгал жената, която по-късно починала.

Работата по изясняване на детайлите около случая продължава, а прокурорът по делото ще настоява съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража".

В края на август в Омуртаг млада жена беше убита от мъжа, с когото е живяла на семейни начала. Престъплението е извършено в условията на домашно насилие по особено жесток начин. Обвиняемият в убийството на жената 28-годишен мъж е в ареста.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм