Три пожара в необитаеми постройки снощи в Хасково. Горяха сграда до бивш тютюнев склад на ул. „Средна гора“ срещу зала „Спартак“ и две къщи- в кв. „Куба“ и на ул. „Добруджа“. На помощ на хасковските огнеборци пристигнаха екипи от Димитровград, Любимец и Харманли.


Привечер голям пожар избухна в постройка, част от бивш тютюнев склад на ул. „Средна гора“ срещу зала „Спартак“. Огнеборците успяха да угасят пламъците и не позволиха да се прехвърлят към големия бивш тютюнев склад.

Сигналът за пожара в тютюнев склад е получен в 19:30 ч. в ОЦ при РДПБЗН-Хасково. За мястото първоначално са изпратени 3 екипа от РСПБЗН-Хасково. При пристигане установяват, че гори помощна постройка в непосредствена близост до тютюневия склад. Допълнително са изпратени още 3 екипа от РСПБЗН-Любимец, Харманли и Димитровград. Пожарът е локализиран в рамките на помощната постройка, която е около 300 кв. м. и тютюневият склад не е засегнат. На място през нощта останаха 2 екипа на пожарната за разчистване и доизгасяване на локални огнища, информират от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Малко по-късно е пламнала необитаема къща в кв. „Куба“, където живеещите в съседните са били евакуирани заради риска огънят да се разпространи. Няма пострадали при инцидента.


Около 23 часа е избухнал трети пожар в града- необитаема от години стара къща на ул. „Добруджа“ при кръстовище с ул. „Преслав“. В същото време пламна и четвърти пожар край хасковския кв. „Република“. 


Предстоят огледи на място, за да бъдат изяснени причините за възникване на пожарите и дали става въпрос за умишлен палеж.