Столичният булевард “Витоша” бе изпълнен от край до край с хора, събрали се да защитят традиционните български ценности и традиционното семейство.

Събитието беше част от инициативата “Месец на семейството”, което Младежки Консервативен Клуб (МКК) и Сдружение “РОД Интернешънъл” стартираха през месец юни.

15 000 се очаква да се включат в София Прайд тази година

В събитието под надслов “Шествие за Свободата и Семейството” активно се включиха Църквата, патриотични организации и спортни клубове.

Организаторите заявиха, че чрез инициативата целят да покажат, че България и столицата имат нужда от традиционни шествия в подкрепа на семейството. Всяка година шествието става по-голямо.

МКК и РОД проведоха шествия в Русе и в Бургас по-рано през месеца, които също срещнаха голяма подкрепа.

Председателят на МКК Кристиян Шкварек, който водеше шествието, коментира: “Миналата година се събраха около 1000 човека, днес бяхме над 3000. Видно е, че нашето движение няма как да бъде спряно и българите търсят алтернатива на либералния радикализъм, който се налага в обществото в последните години.”

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм