След скандалния запис от заседание на медицинския съвет на "Пирогов", който разкри шокиращи коментари на лекари от болницата по адрес на Ани Стоянова - майката на починалата 15-годишна Даная - заплахите продължават. В свое видео обръщение във Facebook адвокатът по медицинско право Мария Петрова заяви, че на свой ред е получила предупреждение, ако не спре да коментира казуса и да упреква ръководителите на някои болници, “дори децата ѝ да умират по стълбите, никой няма да ги пусне вътре”

В ефира на Дарик адв. Петрова заяви, че случващото се е "естественото продължение на плаващите пясъци, които са обгърнали всеки един сектор в държавата". 

"Това продължава, защото здравеопазването е завладяно, буквално, от един много ограничен кръг лица, които имат огромен финансов интерес да го държат в тази ситуация, защото здравеопазването се явява един много добър източник от доходи на партийците".

Петрова припомни журналистически разследвания, които разкриват, че от джоба на данъкоплатеца едно лекарство може да се купи за 50 лв., но и за 1200 лв.

“Защото държавата е безкрайно лош стопанин, поставяща болните хора в един здравен геноцид. В същото време всички очи са вперени в бездействащия министър, който все по-малко, и да иска, може да приеме нещо в посока промяна. В периферията изтласкваме сериозния играч, който никой не забелязва, в лицето на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), която борави с ресурс от над 8 млрд. лв.", заяви адв. Петрова.

"Здравният министър работи много важни неща, но един човек, който не може да освободи директора на неговата болница, защото той (бел. ред. министърът) е принципал, това е политическо безсилие. Човек трябва да си знае границите. Не знам с какво един, оставащ мнение у мен за честен и достоен човек, е прегърбен до степен да чака ротацията, за да си подаде оставката, защото е безсилен да направи каквото и да е", коментира още адв. Мария Петрова.

Целият разговор с Мария Петрова, чуйте в прикачения файл.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм