Атмосферното налягане ще започне да се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца, предаде НИМХ.
   
Днес преди обяд на места в Западна България ще има валежи от дъжд, а около и след обяд в Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там също ще превали, в отделни райони с гръмотевици. След обяд облачността от запад на изток ще се разкъсва и намалява. Ще духа умерен, в източната половина на страната - силен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще отслабва и в повечето райони ще се ориентира от северозапад. Дневните температури ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат предимно между 20° и 25°, по-ниски ще останат по Черноморието, в София - около 20°.

   
По Черноморието около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който след обяд ще отслабва и по-късно през деня ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 15° по северното крайбрежие до 19°-20° по южното. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
   
В планините в Западна България на места преди обяд ще има слаби валежи от дъжд, над 2300 m - от сняг, но до около обяд ще спрат, облачността ще се разкъсва и намалява. Над планините в източната половина на страната около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. Ще духа силен, по-най-високите части и бурен югозападен вятър, който след обяд ще отслабва и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 6°.

През нощта срещу петък облачността над страната ще намалее и в петък и събота ще бъде слънчево. Сутринта в петък в низините в югоизточната част от страната е възможно видимостта да е намалена. Късно вечерта в петък ще се появи разкъсана висока облачност. Вятърът в Дунавската равнина все още ще бъде от запад-северозапад, но постепенно ще отслабне, в останалата част от страната ще стихне. Дневните температури ще се повишават, в събота максималните ще са между 23° и 28°; минималните - предимно между 7° и 12°.