Десетки бургазлии успяха да се възползват от безплатните профилактични прегледи на вените по време на първата част от кампанията на фондация "Докосни щастието".

Тя е национална и стартира от Бургас на 5 октомври в МБАЛ "Д-р Маждуров".

"Целта ни беше да насочим вниманието на хората към този проблем, който не винаги нанася само естетични поражения, но може да доведе до фатални последствия". Това сподели в ефира на Дарик - Теодора Игнатова, която е почетен консул на Конго в България и председател на фондацията. 

Пореди големият интерес към прегледите, специално за които в Бургас бяха извикани водещи специалисти и беше доставена апаратура, в края на месеца предстои удължаване на кампанията. 

"За жалост, не всички желаещи успяха да се запишат. Интересът на гражданите беше много голям и благодаря на д-р Александър Маджуров, че ни осигури подходяща база и за цялостното съдействие", допълни Ингатова. 

Втората част от кампанията, отново в МБАЛ "Д-р Маджуров" ще се проведе на 26 и 27 октомври. Записванията за нея стават на телефона на регистратурата на здравното заведение. 

"Радвам се, че от моя град, от Бургас стартират подобни инициативи. Направи ми приятно впечатление, че сред гражданите, коти опожелаха да се изледват имаше много млади и активни хора. Имаше и много мъже. Все пак проблемите с разширените вени не засягат само жените", каза Пламен Карашев, който е в управителния съвет на фондация "Докосни щастието".

Повече от Теодора Игнатова и Пламен Карашев, чуйте в звуковия файл: