Тържественото честване на 80-тата годишнина от създаването на днешния Медицински колеж като училище за милосърдни сестри „Княгиня Мария-Луиза“ в Пловдив ще се проведе днес от 14 часа в Аула Магна на Факултета по дентална медицина при МУ-Пловдив.

Празникът ще споделят преподаватели и студенти, официални гости, академичното ръководство на Университета, дългогодишни ръководители на Колежа и Катедрата по сестрински грижи, директори на болници, главни медицински сестри, специалисти по здравни грижи, възпитаници и  приятели на Медицински колеж и на Катедрата по сестрински грижи.

Доц. Даниела Танева – ръководител на Катедрата по сестрински грижи, и доц. Мария Божкова – директор на Медицинския колеж, ще представят интересни факти от 80-годишната история.

Ще бъдат връчени плакети за дългогодишна дейност и принос за развитието и утвърждаването на специалността. Участниците в празника ще се запознаят с разнообразните събития през годината, посветени на юбилея. Ще бъдат отчетени благотворителните кампании и обявени събраните средства за инициативата „Капачки за бъдеще“.

Тържественото честване ще приключи с дефиле на тема „Еволюция  на сестринската униформа“, представено от студенти от Катедрата по сестрински грижи.

Тематичната изложба на „Музея на Медицината“ ще допълни празничната атмосфера.

Редактор Искра Койчева