Столичният общински съвет днес повторно ще гласува състава на постоянните си комисии. До прегласуването се стигна, след като миналата седмица областният управител на София Вяра Тодева върна решението на общинските съветници от 8 февруари, заради редица процедурни нарушения. На сесията тогава ГЕРБ-СДС и БСП се оказаха с най-много ръководни позиции в комисиите с подкрепата на по-малките партии в съвета – част от "Възраждане", "Синя София", ИТН и ВМРО. Според Тодева нищо не е налагало да се свиква извънредното заседание, на което е взето решението и освен това неправомерно, след напускане на залата от новоизбрания председател на СОС – кандидатура на ПП-ДБ-СС, воденето на заседанието поел Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС.

Междувременно днес Георгиев, който е и бивш председател на СОС при предходния му мандат, пресметна във фейсбук, че кметът Васил Терзиев струва на софиянци по 90 хил. лева на ден.

"Софиянци вече плащат сметката за 100 дни управление на Васил Терзиев и тя е за 9 милиона лева", е посочил Георгиев. Според него само за три месеца столичният кмет е изгубил 6 милиона лева безвъзмездни европейски средства по проект за междублокови пространства до 31 декември. "Екипът на Васил Терзиев не е осигурил парите по проекта в срок и сега гражданите трябва да платят тези 6 млн. лева от джобовете си, според внесения от него проект на бюджет за 2024 година", посочва той. Георгиев е пресметнал и, че с други 3 млн. лв. са били ощететни софиянци заради поскъпването на картите за градски транспорт на учениците от 1 феврурари. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм