Модерен STEM център откриха днес в ОУ „Димитър Матевски“ в град Меричлери, като част от честванията на патронния му празник. 54 000лв. е стойността на проекта, от които 48 600лв. са финансиране от националната програма на МОН и 5400 лв. собствения принос.


Иновативният кабинет е създаден по проект на Национална програма „Изграждане на училищен STEM център“. В основното училище в Меричлери включва три зони за  обучение: видео и звукозаписно студио; зона за отдих и споделяне на идеи; зона за обучение по роботика. Учене чрез правене учениците могат да осъществяват и на терасата към основната зала, която също е част от STEM центъра. По проекта е направено и функционално преустройство на помещението, разделено на три зони, като е закупено и техническо оборудване. 


Лентата на STEM център прерязаха кметът на община Димитровграда и директорът на училището Станислава Колева.  Димов поздрави ръководството и екипа за реализирания проект. 


Сред гостите на тържеството бяха кметът на Меричлери Йордан Милев, Иван Панайотов - началник отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в РУО-Хасково, Али Байрямали - старши-експерт по информационно осигуряване към управлението, Димитър Кокотанеков - директор на НАОП „Джордано Бруно“, директори на училища, читалищни деятели и родители.