"Предложението на ГЕРБ е достойно за уважение. Ние ще изпратим наши представители за участие в разговорите". Това заяви лидерът на „Български възход” Стефан Янев.

В отговор на въпрос на bTV, че няма да откаже участие в правителство, ако се стигне до там, Янев отговори: "Разбира се".

Борисов предложи заедно с лидерите на другите партии да се дръпнат назад

"Не бих казал, че има партия, с която не бихме разговаряли. Диалог с всички, а какво ще донесе този диалог, е вече друга тема", каза още Янев, чиято формация влиза в бъдещия парламент, след като прескочи 4-процентната бариера на изборите в неделя.

Относно предоставянето на оръжие на Украйна, Янев коментира:

Костадинов отмени пресконференцията си след опит да изгони журналисти

"Нека се ограничим около решенето на 47-я парламент за оръжието за Украйна, ако търсим ново решение, нека да е на 48-ото НС", заяви той.

Бившият служебен премиер призова: "Когато говорим за война, нека говорим наистина за война, а не да слушаме хора, които са виждали само пушка за пейнт бол. Ако трябва да бъдем солидарни като европейци – преглеждаме си въоръжението, вземаме решение всички заедно и отиваме в окопите, солидарно. Нека да бъдем по-обрани в говоренето. Когато има война или си страна във войната или не, средно положение няма. Ако реално тръгнем на война с режима на Путин, трябва да го вземем осъзнато и след това всички сме в окопите". 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм