Новото поколение журналисти е вече тук. Те са ентусиазирани, искрени и желаят качествено да променят медийната среда в България. Ирма Аврамова е една от тези личности. 

От света на софтуера до вселената на рок музиката: Приключенията на Боряна Йосифова

“Всичко е наред, само подкаствам” - Ирма Аврамова

Тя споделя как е намерила своя път в сферата на журналистиката, стиловете, в които обича да пише, както и паралелното развиване на своите музикални дарби. Наред с интересните текстове, които създава, тя се е научила сама да свири на пиано от ранна възраст. Подчерта също и значението на усъвършенстването на уменията за критично мислене, провеждането на задълбочени проучвания и развиването на силни способности за разказване на истории.

Да, това не е шега: Американски комедиант прави баница, ракия и луканка

Ирма обсъди нарастващото присъствие на изкуствения интелект в академичната журналистика и неговия потенциал за рационализиране на задачи като анализ на данни и проверка на факти. Макар да признава ползите, тя също така изрази загриженост относно потенциалните етични предизвикателства, свързани с генерираното съдържание, Ирма вярва, че AI трябва да се използва като помощен инструмент, а не като заместител на журналистите.

Облъчва ли ни здравеопазването: Две рентгеноложки със “снимка” на системата

На всички тези теми и интересни истории за книги и техните писатели, можете да се насладите в най-новия епизод на “Всичко е наред, само подкаствам”

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм