Четирима пожарникари от службата в Джебел и четирима горски работници са загасили горяща горска постеля и са спасили от изгаряне 250 декара смесена гора в землището на село Плазище, съобщават от ОД на МВР-Кърджали. 


Сигнал за произшествието е подаден вчера около 14,30 часа. Изпратените на място огнеборци и горски служители успели да локализират пламъците на площ около 1 декар, преди да обхванат масива. Така пожарът не е нанесъл материални щети. Причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън, като полицаи от РУ в Джебел са установили, като съпричастни, двама мъже на 20 г. и 33 г.


На три сигнала за техническа помощ са реагирали вчера екипи на РСПБЗН-Кърджали. По обяд огнеборци са премахнали паднало върху автомобил дърво в кв. Веселчане в Кърджали вследствие на силния вятър. Друг екип е отстранил паднало дърво на пътното платно в града. В 11,40 часа е бил подаден сигнал за падаща мазилка от фасадата на сграда в Кърджали, като мястото е било обезопасено с ограничителна лента.