Доставиха 237 500 бюлетини и в Пазарджишко за парламентарните избори. Днес те се транспортират с ескорт до 12-те общини в региона. При засилена полицейска охрана те бяха докарани до Областната администрация. Общините ще съхраняват бюлетините в помещения, определени със заповед на областния управител и охранявани от служители на МВР. Гласуването с бюлетини ще се осъществи в секциите с до 300 избиратели. В област Пазарджик такива са 29 секции, а тези, в които ще се гласува само с машина, са 320. Заедно с бюлетините бяха получени и 15 вида материали - протоколи, пликове за запечатване на протоколите, отличителни знаци на членовете на СИК и други изборни книжа, които ще бъдат разпределени в общините в областта.

98 700 бюлетини пристигнаха за изборите в Смолян. Все още обаче няма яснота кога ще бъдат доставени и машините за вота.

===========================

До месец вода ще има навсякъде в пострадалите от бедствието карловски села Богдан, Каравелово и Слатина. Ангажиментът беше поет по време на среща на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов с областния управител Ангел Стоев и управителя на ВиК Пловдив Огнян Кулишев. Взето е решение Община Карлово да възложи на ВиК да извърши аварийно изграждане на временен водопровод в засегнатите села. С временния водопровод ще бъде възстановено 100% от водоснабдяването в трите села. Обсъждано е и възможността за разчистването на коритото на р. Стряма, което е държавна собственост. Областният управител е разпоредил да започне изваждането от реката и транспортирането на довлечените от бедствието дървета.
=========================

Туристическият бранш в Пловдив бележи по-високи резултатите от предишните две години, независимо от сериозните икономически трудности, заради ковид пандемията и войната в Украйна. Това коментира пред Дарик председателят на Съвета по туризъм Любозар Фратев. В Световния ден на туризма, той отбеляза, че всички културни събития в града на тепетата се провеждат с голям успех и са ключови за туристите да предпочитат Пловдив като дестинация. Очакванията за следващите месеци също са високи. 
============================

„Първо чуй, после виж“. Така е озаглавена изложбата на Димитър Трайчев, която включва музикални плакати от новия век. Експозицията ще бъде открита от 18.30 часа в галерия „Атанас Шаренков“ в Хасково. Тя е съпътстваща 26-то издание на HASKOVO JAZZ Fest, който продължава и днес. На откриването на изложбата ще участва Акустично джазово трио-Димитровград в състав: Митя Йорданов – пиано, Димитър Русев – китара и Петър Ганев – ударни, Мария Арнаудова – вокал, Николай Бобчев – саксофон, Иван Мелин – тромбон и Пламен Солаков - бас. Любопитна подробност е, че с изложба на Димитър Трайчев и концерт на димитровградското Акустично джазово трио стартира и първото издание на фестивала в Хасково преди 26 години, спомня си създателят му Димитър Русев-Мутата.

Информации на Искра Койчева, Адриан Кулев, Тина Соколова и Живка Тодорова