33-годишната Джейми Скот от Юта, САЩ, разбира, че е бременна, благодарение на това, че приема лекарства за лечение на безплодие, пише "9 месеца". Тестовете показали, че хормоналните ѝ нива са високи, което подсказва възможно многоплодно раждане.

Тя и съпругът ѝ Скайлър подозирали, че може да имат близнаци, но ултразвукът разкрива, че не две, а ПЕТ бебета са напът – шанс около едно към 55 милиона.

Първи човешки синтетични ембриони дават отговор защо някои бременности са неуспешни

Джейми и Скайлър вече имали две момчета - Шейдън, 12-годишен, и Ландън, 7-годишен. Скоро към тях щели да се присъединят и петзнаците. 

Съвсем в началото на своята бременност Джейми вече изглеждала сякаш е бременна в 9-ти месец.

Трудно за двамата родители било да измислят и имена за все още неродените им пет дечица. Предизвикателствата не били малко, но въпреки това и двамата споделят, се чувстват благословени.

Естествено раждане срещу секцио: Плюсове и минуси

Когато бях на преглед, очаквах да видя една или две малки точици, през първите 20 минути те бяха четири. След това открихме и петата. Просто се разплаках. Опитвахме от доста време, така че беше невероятна самата мисъл, че съм бременна", разказва Джейми. 

Попитах: „Всички ли са живи?" Огледаха внимателно всяко от бебетата, като чуха сърдечния му ритъм. Всичко беше наред и аз въздъхнах с облекчение", допълва още тя.

Близо 10 800 жени у нас са направили аборт по собствено желание през миналата 2022 година

Батковците, от своя страна, посрещат с бурно щастие новината: "Това е толкова готино", е първоначалната реакция на момчетата. Малко по-късно 12-годишният син пожелава и "успех" на своята майка. 

Вяска многоплодна бременност идва със своите изпитания. 

Много ми е трудно да ходя, така че съм прикована към инвалидна количка, чувствам се силно изтощена, освен това и постоянно съм гладна. Също така ми е трудно да спя, защото коремът ми расте светкавично бързо и е доста болезнено. Когато едно от бебетата се движи, всички се движат - вътре е като купон. Но мисълта да имам пет бебета е поразителна. Очаквам с нетърпение да донеса у дома пет здрави, пълнички бебета.

Бременна транссексуална двойка стана хит в социалните мрежи (снимки и видео)

През цялото време на това пътуване Джейми и Скайлър са подкрепяни от свои роднини, близки, приятели, съседи...

Щастливият татко споделя: „Когато разбрахме, че Джейми е заченала, това беше чудо. Да чуем, че имаме пет бебета беше огромна изненада. Преминахме фазата на шока доста бързо и сега остана само благодарността и вълнението, че ще посрещнем петзнаци." 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм