Фотосесия за бременност на индийска транссексуална двойка, която прекъсва хормоналната си терапия, за да има бебе, се споделя широко в социалните мрежи.

„Това не може да е тя“: Мадона шокира зрителите на Грами 2023 (снимки)

21-годишната Зия Павал и 23-годишният ѝ партньор Захад, които живеят в южния щат Керала, са в процес на промяна на пола, когато решават да имат дете.

Снимка: Инстаграм - paval19

Зия, която казва, че винаги е искала да бъде родител, е записана като мъж при раждането си, а сега се идентифицира като жена.

Захад, който използва само едно име, при раждането си е бил записан като жена, а сега се идентифицира като мъж. В момента той е бременен и двойката очаква скоро да посрещне бебето си.

Седмичен хороскоп: Раците с високи професионални постижения, Лъвовете да се готвят за приключения

Снимка: Инстаграм - paval19

На страниците на двойката в социалните мрежи заваляха поздравления.

Три от най-важните решения, които някога ще вземете - и как да подходите към тях

Зия и Захад казват, че техният опит може би е рядък в Индия, защото "доколкото знаем, никой друг не се е наричал биологичен родител в транссексуалната общност".

Снимка: Инстаграм - paval19

Смята се, че в Индия има около два милиона транссексуални, макар че според активисти броят им е по-голям. През 2014 г. Върховният съд на Индия постанови, че те имат същите права като останалите хора.

Въпреки това транссексуалните все още се борят за достъп до образование и здравеопазване и често се сблъскват с предразсъдъци и стигма.

Българският филм „Нощна смяна“ оглавява панорамата на късометражния трилър

Когато Зия и Захад се запознават преди три години, и двамата са отчуждени от семействата си.

"Аз съм от консервативно мюсюлманско семейство, което никога не ми е позволявало да уча класически танци", казва Зия. Родителите ми бяха ортодоксални до такава степен, че ми подстригваха косата, за да не танцувам."

Снимка: Инстаграм - paval19

Зия казва, че е напуснала дома си, за да участва в младежки фестивал, и никога не се е върнала.

Научила се е да танцува в общностен център за транссексуални. Сега тя преподава танци на ученици в област Кожикоде.

Захад, който има образование на счетоводител, е от християнско семейство от рибарската общност в град Тируванантапурам. В момента работи в супермаркет.

Актрисата и сценарист Здрава Каменова: Реалните житейски истории са в основата на най-добрите текстове!

Той е напуснал семейството си, след като се е разкрил пред тях като транссексуален. Но след като е забременял, семейството му е приело двойката и я е подкрепяло.

"Те помагат на Захад по време на бременността", казва г-жа Зия.

Първоначално майката на Захад е помолила двойката да не разгласява бременността. Те я обявиха на страницата си в Instagram миналата седмица, след като тя даде разрешение.

Зия казва, че семейството ѝ все още не се е примирило.

„Грами“ 2023: Бионсе влезе в историята с най-голям брой награди

Двойката решава да има дете преди година и половина, когато и двамата са на различни етапи от смяната на пола си, казва Зия.

Яйчниците и матката на Захад все още не били отстранени, затова двойката спряла хормоналната терапия по съвет на лекарите си.

Лекарите на двойката не са упълномощени да говорят пред медиите.

"След като бременността приключи, те могат да възобновят терапията с полови хормони", казва д-р Махеш ДМ, ендокринолог в град Бангалор, който е работил с няколко транссексуални хора.

Двойката казва, че транссексуалната общност е приела много добре тяхната бременност.

Международна компания търси стюардеса със заплата от $385 хил.

"Разбира се, има хора както в транссексуалната общност, така и извън нея, които вярват в стереотипите. Те смятат, че транссексуален мъж не може да носи бебе", казва Зич.

"Но това няма значение."

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм