Нямаше никакъв смисъл парламентът да заседава до шест часа сутринта по бюджета, защото бюджетът беше решен предварително. Това се посочва в пост на страницата във Фейсбук на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

„Бойко Борисов каза: “Каквото иска Асен Василев”, Асен Василев поиска, ДПС го подкрепи за затегач и вече има бюджет“, коментира Трифонов. 

Той отбелязва, че след като този бюджет вече е факт, много му се иска държавата ни да няма финансови проблеми, защото гражданите на България не заслужават лош бюджет, неконтролируема инфлация, нови заеми, задлъжнялост и въобще каквито и да е финансови проблеми. По думите му гражданите на България със сигурност заслужават да живеят в една богата европейска страна. „Но дали ще бъде така, не знам. Хората, които управляват в момента, са лъжци. А когато човек е лъжец, той не лъже само за едно нещо, той лъже по принцип. Такава му е природата“, смята Трифонов.

На заседание на Народното събрание, продължило над 20 часа, около 5:40 ч. тази сутрин депутатите гласуваха на второ четене бюджета за 2023 г.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм