Българска технологична компания SiteGround, една от най-големите независими компании за уебсайт хостинг решения, софтуер и продукти в света, оглавява класирането за най-добър работодател в България за 2023 г., отчитайки най-висок процент ангажираност на своите служители - 91%. Проучването се провежда от ARS Bulgaria с ексклузивното партньорство на глобалната компания Kincentric. 

Програмата Kincentric Best Employer отличава най-добрите работодатели в света на база оценката на техните служители, отчетена чрез независимо проучване. То измерва четирите фактора, които е емпирично доказано, че отличават успешните компании: ангажираността на служителите, адаптивността на бизнеса към иновациите и нуждите на клиентите, висшия и среден мениджмънт и добрите практики за развиване на хората. През последните пет години 4000 организации в целия свят са изследвали HR практиките си по тази методология. В проучването тази година се включват 48 български компании, заедно с общо над 2500 в световен мащаб. 

Това е петата титла на SiteGround сред най-добрите работодатели по тази методология. През годините компанията поддържа устойчив процента ангажираност на своите служители: между 85% и 89%. Отчетените в проучването на ARS резултати за 2023 г. свидетелстват за последователност в развитието на компанията както по отношение на политиките, насочени към служителите, така и за съхраняване на ценностите, които се предават на новопостъпилите колеги и запазване на фирмената култура, въпреки растежа. Полученият през 2023 г. резултат от 91% показва как един от най-добрите работодатели в България успява да надскочи себе си с процент ангажираност, който е водещ не само за високонкурентната ИТ индустрия, но и като цяло за страната. В допълнение 90% от хората на SiteGround определят културата като насърчаваща растежа, ученето и развитието сред своите служители; 93% посочват, че компанията е ориентирана към клиентската удовлетвореност, а 92% са на мнение, че мениджмънтът е силно ангажиран с хората и работните нужди. 

"Ангажираността на нашия екип доказва, че постоянните ни усилия да създадем мотивираща и приобщаваща работна среда, добри условия за баланс между работа и личен живот и отговорно отношение не само към хората на SiteGround, но и към обществото, са и ключ за успеха ни като бизнес”, коментира Валентина Кожухарова, HR Manager на SiteGround. 

"Поздравяваме SiteGround за сертифицирането им за най-добър работодател в България", каза Румяна Босева, изпълнителен директор на ARS Bulgaria, ексклузивен партньор на Kincentric за България. "Методологията на Kincentric отбелязва изключителните постижения на организациите в създаването на добра работна среда, позитивна култура и устойчиви бизнес резултати. SiteGround се откроява от останалите със силната ангажираност на служителите си и на висшия мениджмънт и фокусът върху развиването на таланта." 

SiteGround има три офиса в София, Пловдив и Стара Загора и екип от над 500 души. Компанията се отличава с инвестицията и развиването на екипа както в посока професионални компетенции, така и като практики за доброто физическо и емоционално здраве на хората, за да могат те да разгърнат пълния си потенциал. 

SiteGround предлага и множество придобивки, в това число съкратено работно време всеки петък от седмицата, собствен ресторант и бариста, собствена фитнес зала, допълнителна здравна застраховка, годишни медицински прегледи, програма за психологическа подкрепа, масажи, спортни карти, уникална офис среда, различни традиционни инициативи в подкрепа на физическото, емоционално, личностно и професионално развитие на служителите и техните семейства. 

Повече информация за работодателските инициативи на SiteGround вижте ТУК