38-годишен мъж е убил 60-годишния си баща в къщата им в Симеоновград, след което се е самоубил, като се хвърлил под влак, съобщават от ОД на МВР-Хасково.


Сигналът до полицията е бил подаден около 11:15 часа от 45-годишния машинист на товарния влак. Той съобщил, че при км 258 по жп линията Симеоновград-Харманли е блъснал човек. Машинистът разказал, че мъжът стоюл до релсите и когато влакът  приближил, той скочил пред локомотива, като от удара е починал на място.


Тестовете за алкохол и наркотици на машиниста са отрицателни. Тялото на загиналия е транспортирано в Съдебна медицина в Хасково.


Около 20 часа в полицията е получен сигнал от 66-годишен мъж от Симеоновград, че в къщата си в града е намерил 60-годишния си брат мъртъв с порезна рана на врата, катопо тялото и около него имало много кръв. 

От камерите на видеонаблюдението в дома на жертвата е установено, че той е убит от сина си, който се е хвърлил под влака. 


В дома са извършени огледи в присъствието на съдебен лекар. Полицията работи по случая и над изясняване на мотивите за трагедията.