Мащабна полицейска акция се провежда днес в Симеоновград. От сутринта градът е блокиран, като проверките са по всички направления. Обект са влизащите и излизащите от селището автомобили, лица от активния криминален контингент, както и съвместно с данъчните- търговски обекти и заложни къщи. 


Целта е противодействие на конвенционалната престъпност, издирване на лица и МПС-та, предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и нарушения на Закона за движение на пътищата, коментират от ОД на МВР-Хасково.


Над 60 служители на полицията, жандармерията, НАП и БАБХ участват в акцията. Междинни резултати за ефекта от нея се очаква да бъдат ясни в късните часове днес, а пълните данни утре сутринта.


Такива полицейски операции ще бъдат провеждани на територията на цялата област от днес до деня на изборите и след това, заяви директорът на ОД на МВР-Хасково старши комисар Атанас Ненков. Основната идея по думите му е по този начин да бъде повишено доверието на гражданите.


В планираната специализирана операция, която не е предизвикана от конретни сигнали, участват над 60 служители на полицията, жандармерията, НАП и БАБХ.