Британската холивудска звезда Орландо Блум е пътувал до Украйна, за да се срещне с Володимир Зеленски, където е оценил силата на народа на президента по време на инвазията на Владимир Путин като "вдъхваща възхищение".

В ролята си на посланик на добра воля на детската организация към ООН Unicef актьорът прекара три дни в страната и посети Киев, Ирпин и Демидив. 

“Не сме никъде”. Изгубеното поколение на Украйна и войната за класните стаи

Звездата от филмите "Карибски пирати" и "Властелинът на пръстените" заяви, че това е първото му пътуване до Украйна от 2016 г. насам.

Хиляди училища в Украйна са повредени или напълно унищожени. Почти 2,7 милиона украински ученици са принудени да учат онлайн или в смесен формат. Около 1,5 милиона украински момчета и момичета са изложени на риск от развитие на депресия, тревожност и други психологически проблеми.

Да удариш „враговете на народа“ в най-милото: В Русия за антивоенна рисунка може да отнемат дъщеря ви

"Всички знаем до какво доведе тази агресия и колко пълноценни трябва да бъдат усилията на света, за да я спрем, за да възстановим Украйна след войната", написа в публикацията си Володимир Зеленски.

По време на срещата президентът Зеленски и екипът Unicef обсъдиха проекти за хуманитарна помощ, въпроси на възстановяването, насочени специално към интересите на децата.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм