"Швеция стана първата страна в света, която официално регистрира секса като спорт и също така ще бъде домакин на първото Европейско първенство по секс в Гьотеборг, което започва на 8 юни. Шампионатът, който ще се проведе от организацията на Шведската секс федерация, ще продължи шест седмици с участници, които ще участват в сексуални дейности в 16 дисциплини, между които съблазняване, орален секс, любовна игра и др., съобщава „Таймс оф Индия“, цитирани от БГНЕС.

Тази, оказа се фалшива новина, превзе интернет и събуди интереса на редица потребители. Проверка на фактите обаче показва, че не, Швеция не е обявила секса за спорт, нито ще "изпитва" кандидати. 

И все пак, предоставяме ви още от разпространилата се новина, за да се убедите колко достоверно може да звучи лъжата.... 

"Първото европейско първенство по секс: всичко, което трябва да знаете

Започва първото европейско първенство по правене на любов

Участниците ще участват в сексуални дейности от 45 минути до 1 час всеки ден в състезания. Продължителността ще варира в зависимост от състезанието, но някои информации сочат, че състезанията могат да продължат до шест часа на ден.

В шампионата трябва да участват 20 души от различни държави, според първоначалните регистрации, а победителите ще бъдат определени от комисия от трима съдии, както и оценката на публиката.

Участниците ще бъдат оценявани по 16 дисциплини, които ще включват орален секс, съблазняване, проникване, издръжливост, брой оргазми, познаване на сексуалните предпочитания, химия и комуникация между двойката, външен вид и др. Според тези аспекти участниците могат да получат между 5 и 10 точки.

„Искала да спи с Айнщайн, къщата й била подслушвана“... и още интересни факти за Мерилин Монро (снимки)

Организаторите също насърчават участието на хора с различна сексуална ориентация и подчертават потенциалната стратегическа стойност на сексуалната ориентация по време на състезанието и се надяват, че други европейски страни ще възприемат същото в бъдеще.

„Включването на сексуалната ориентация като част от спортните тактики ще бъде революционно развитие сред европейските страни“, казват организаторите.

Драган Братих, президент на Шведската сексуална федерация, каза, че признаването на секса като спорт е неизбежно и подчерта потенциала на физическо и психическо благополучие чрез сексуална активност.

„Както всеки друг спорт, за постигане на желаните резултати в секса е необходимо обучение. Така че е логично хората да започнат да се състезават и в тази област“, каза Братих.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм