"Да обичаш храната е едно от доказателствата за любовта към живота", сподели за Дарик популярният шеф готвач Валентина Вълкова. Победителката от вт реалитито "Хелс Китчън" продължава да работи в престижен ресторант със звезди Мишелен в Германия, но не пропуска възможност да се върне и както самата тя казва, "да презареди" в родния Бургас.

"Нямам търпение да вдишам свежия морски въздух в любимия ми град и да се задеря с положителни емоции, да се срещна с хората... Освен ангажиментите, които ми предстоят в Бургас обаче няма да пропусна да посетя един дневен център за трудно подвижни хора, където винаги получавам топлина и сърдечно отношение и искам отново специално да сготвя за тях. Ще посетя и приюта за бездомни животни, на който ще продължа да помогам. Моите каузи не са се променили, независимо дали съм известна или напълно анонимна. Мисля, че всеки може да бъде полезен на другите с това, което умее или има", сподели още Валентина, която е по-известна с прякора си Захарчето.
На 6 май тя ще бъде една от звездите за празника на община Камено. На площада в центъра на града Захарчето не само ще приготвя малки, но вкусни лакомства, но и ще помага на бъдещи млади кулинари да придобият умения.
Валентина Вълкова обаче има и друго лично кредо и то е българските продукти да получат популярност и да станат предпочитани.
"Имаме чудесни храни. В Германия се срещат трудно, много по-скъпи са и често не са маркирани като български, въпреки че те са. Надявам се един ден това да не е така", сподели още Захарчето.
Разговорът с нея, чуйте в звуковия файл: