„Средна европейска класа“ иска промяна на модела на управление на Бургас. Това заявиха от пресцентъра на партията при регистрацията за предстоящите местни избори в Общинската избирателна комисия.

Заместник-председателят на партията Константин Бачийски, съпартиците му Иван Иванов и Стоян Царев, и учителят Христо Симеонов от гражданската квота внесоха необходимата документация.

 

От нея стана ясно, че за пръв път в историята си  СЕК ще участва в местните избори не само с кандидат за кмет, но и с пълна листа от петдесет и един кандидати за общински съветници.

 

Бачийски определи кандидатите за съветници като личности с активна гражданска позиция, които работят за защита на обществения интерес и са успешно реализирани в професионално отношение.

 

Той обяви, че категорично е отхвърлил възможността за коалиция с партии и организации, които предлагат подкрепа срещу участие в задкулисни схеми за преразпределение на общинска собственост и публични средства.

 

„Разчитаме на подкрепата на онези хора, които вярват на себе си и не само са намерили смисъл да останат в Бургас, но искат да участват в промяната на града и общината. Вярвам, че бургазлии заслужават нов модел политици с морал“, заяви заместник-председателят и водач на листата.