Райд с тротинетки, спектакъл в метрото и състезание по безопасно каране са част от събитията, включени в програмата на Седмицата на мобилността в София, която се организира от Центъра за градска мобилност и Столична община. Тази година тя ще се проведе от 16 до 22 септември под мотото "Пестене на енергия". Събитията са посветени на устойчивата мобилност и придвижването с обществен транспорт, велосипеди, други алтернативни средства, както и ходенето пеша.

Утре, в 10:00 часа от централата на ЦГМ, започва райд с тротинетки, чиято цел е да насочи вниманието към безопасния начин на придвижване. От 10:30 часа започва "Семейно състезание по безопасно каране", организирано от Съюза на българските автомобилисти на бул. "Александър Малинов". За 17 септември е предвидена историческа обиколка на града с много игри и награди, както и спектакъл в метрото. В седмичната програма са включени над 18 активности, а на 22 септември се отбелязва традиционният за Европа Ден без автомобили.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм