Нови 400 балкански пъстърви бяха пуснати във водите на река Девинска през изминалата събота. Зарибяването бе извършено от Клуб по спортен риболов, към Ловно-рибарско дружество Девин. Всяка една от рибите е била с тегло от около 200 грама. Зарибителният материал е закупен със средства предоставени от “Девин” ЕАД. 

Акцията се осъществи непосредствено преди провеждането на квалификациите за Републиканското първенство по улов на хищна риба от брега, които се проведоха по поречието на река Девинска, в района на градския стадион. 

Денис Кушев, Тодор Вълчинов, Димитър Башков и Валери Мишев оформиха Топ 4 в състезанието и ще представят Девин в надпреварите, които ще се проведат през юни и юли във водите на река Въча, в района на с. Михалково. 

В квалификациите участваха общо 10 състезатели, като в резервите е включен Панайот Панайотов, информира Христо Пейков, председател на Клуб по спортен риболов. 

С нови 400 балкански пъстърви зарибиха река Девинска

В края на април, отново по поречието на река Девинска бяха пуснати 500 балкански пъстърви по време на турнир по спортен риболов.