Порша де Роси е актриса, която играе в „Али Макбийл“, „Arrested develepment“ и други. Тя е омъжена за Елън Дедженерис от 2008 г. Преди това е била тя е била бракувана с мъж и е излизала с поне две жени, преди да срещне Елън.

Папа Франциск: Хомосексуалността не е престъпление


Порша де Роси и нейното куче "Бийн" пристигат на парти, 2000 г. в Лос Анджелис, Калифорния

50-годишната Порша де Роси е щастливо оженена за 65-годишната Елън Дедженерис от 2008 г. и двете са по-влюбени от всякога. Но това не е първата сериозна връзка за двете дами. Докато Елън се е срещала с покойната вече Ан Хечи, Порша всъщност е била в брак с мъж, години преди да срещне водещата. След като се развежда, Порша започва да излиза и с жени, преди любовната й история с Елън да започне през 2004 г. Четири години по-късно двете се женят, а останалото е история!

„Не знам какво се случва, но е някак си почти вечно“. 10 звездни гей двойки (снимки)


Порша де Роси и Елън Дедженерис присъстват на партито за Оскар на Vanity Fair, 2014 г. в Западен Холивуд, Калифорния

Но какво да кажем за другите, които Порша е обичала преди Елън? Ето пълна разбивка на романтичната история на Порша, водеща и включително до връзката й с Елън.


Порша де Роси, Елън Дедженерис и Кейти Пери присъстват на 55-те годишни награди ГРАМИ в STAPLES Center, 2013 г. в Лос Анджелис, Калифорния 

Мел Мeткалф

Порша е била омъжена за режисьора на документални филми Мел Меткалф от 1996 г. до 1999 г. Порша, която е австралийка, призна, че първоначално се е омъжила за Мел, за да получи зелена карта, но в крайна сметка не е осъществила този план. Звездата от "Arrested Development" разкри в мемоарите си "Unbearable Lightness: A Story of Loss and Gain" тя обяснява, че Мел я е напуснал заради съпругата на брата на Порша, Майкъл Роджърс, Рене Капос. „Когато Мел ме напусна и Рене внезапно саботира брака си с брат ми, за да бъде с Мел, брат ми и аз останахме като идиоти да си чешем главите в недоверие“, пише Порша в мемоарите си, според HuffPost.

“Христос е в центъра”. Монахиня и монах се влюбиха и заживяха щастливо

Гуинивиър Търнър


Гуиневир Търнър в Академията за телевизионни изкуства и науки, 2013 г., в Северен Холивуд, Калифорния

След развода си, Порша излиза за кратко с първата жена в живота си - актрисата и сценарист Гуинивиър Търнър. По това време Порша играе в "Али Макбийл" и все още крие сексуалността си. Гуинивиър разсъждава върху връзката си с Порша по време на интервю в подкаста "Hot Takes & Deep Dives" през септември 2022 г.

10 двойки знаменитости, които се ожениха през 2022

„С Порша излизахме известно време. Когато излизах с нея, беше преди тя да стане вицелесбийка във вселената, шегува се Гуиневиър. Тя обяснява, че Порша се „бори“ с хранително разстройство, заедно с колежката си от "Али Макбийл" Калиста Флокхарт по това време. Гуиневир също казва, че това, че Порша не е била осъзната по отношение на сексуалността си, е повлияло на връзката им. „Беше ми трудно да бъда с някого, който не е открит. Но не я съдех за това“ - казва тя.


Порша де Роси посещава Apple Store Soho, 2010 г. в Ню Йорк, Ню Йорк

На въпроса какво общо имат тя и Порша, Гуинивиър казва в подкаста, че звездата от „Скандал“ е „наистина смешна и забавна“. Тя също казва: „Говорихме си за книги и филми. Тя просто е наистина умна и с нея е забавно да излизаш.“ Гуинивиър споделя малко повече за това защо връзката не работи. „Предполагам, че тя си мислеше, че я съдя, но... никой никога не ми е казвал, че след като се обявиш, няма връщане назад.“

10 популярни дами със сериозни аргументи да нямат деца

Франческа Грегорини


Франческа Грегорини

След раздялата си с Гуинивиър, Порша излиза от 2001 до 2004 г. с италианската режисьорка Франческа Грегорини, на 54 години. Франческа е дъщеря на актрисата Барбара Бах и доведена дъщеря на Ринго Стар. Докато Порша и Франческа са излизали, папараци правят снимки на двойката и светът научава, че Порша е лесбийка. Но Порша никога не потвърждава, че е, докато не започва да излиза с Елън.

Многодетният плейбой: Джъд Лоу на 50 (снимки)

Порша в крайна сметка зарязва Франческа заради Елън, за което Франческа говори в интервю от януари 2014 г. за "The Advocate". „Беше доста мъчително“, кава Франческа. „Никога не съм говорила за това и искам да бъда уважителна към всички и, честно казано, определено се примирих. Порша и аз сме приятелки, аз съм приятелка и с Елън.“

Елън Дедженерис


Елън Дедженерис и Порша де Роси на премиерата на „Arrested Development“ сезон 4 в китайския театър, 2013 г. в Лос Анджелис, Калифорния

Любовната история на Порша и Елън започва през 2004 г. на наградите "Big in ’04" на VH1. Те правят своя дебют на червения килим като двойка на партито за наградите Златен глобус на HBO през 2005 г. По-късно през годината, когато двойката се мести да живее заедно в Лос Анджелис, Порша разкрива какво означава да си гей жена в Холивуд в интервю за "The Advocate". „Повярвайте ми, имах много, много дълга и трудна борба със сексуалността си“, казва тя. това е първият път, когато говори открито за своята сексуалност и връзка с Елън.

10 знаменитости, за които не подозирате, че имат диабет


Елън Дедженеръс и Порша де Роси на 39-ите годишни награди People's Choice Awards в Лос Анджелис, Калифорния

Двете наскоро си купиха имот за 70 милиона долара в Карпинтерия, Калифорния (на час и половина път с кола от центъра на Лос Анджелис).

Снимки: Getty Images

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм