"Във Великобритания около 25% от всички подкрепят консервативната партия, а 45% либералистката, един огромен диапазон, който много трудно ще се преодолее", заяви журналистката Милена Бордън в предаването "Без Претенции" по Дарик.

Тя коментира случая със задържаните шестима българи, за които се твърди, че са руски шпиони, като каза, че не знае дали българската и великобританската общественост са готови да се справят с руския шпионаж, който, по нейни думи, се е разпрострял навсякъде.

Бордън допълни, че преди войната в Украйна е било „престиж“ за политическата класа да има олигарси в обкръжението си. И даде за пример личните приятели на Борис Джонсън, личното присъствие на Абрамович на много събития и други.

"Съществува разделение в консервативната партия във Великобритания на по-твърди и по-меки, заради това, че Великобритания дълги години се бори с нелегалната имиграция, а в момента партията, която е на власт от 13 години и има силни изказвания по имиграционния процес, сега не може да въведе контрол", коментира още тя като допълни, че съществува разделение в консервативната партия заради плановете, които се критикуват от много консерватори, които ги определят за неефективни и губещи време и пари.

„Във Великобритания се наблюдава по-малко интерес върху войната в Украйна, колкото в Близкия изток, но отношението на управляващия елит и опозицията е стабилно заради 3 ясни цели на британската политика: Русия е заплаха за националната сигурност, Китай и новото преразпределение в геополитически план и евроатлантическия океан“, каза Милена Бордън.