Отворено за движение вече е част от кръговото кръстовище на Централна гара от бул. „Христо Ботев“ към бул. „Руски“ и ул. „Иван Вазов“. От днес автомобилите могат да минават и по източното платно на бул. „Руски“, но само в посока към ул. „Гладстон“.

Така поредна важна пътна артерия в Пловдив се отваря за движение в рамките на месец. Облекчаването на трафика в града бе един от спешните проблеми пред кмета на Пловдив Костадин Димитров. За да бъде решен възможно най-бързо, той и екипът му си поставиха за цел да координират и форсират работата на фирмите, които изпълняват големите проекти на Пловдив.

След отварянето на част от кръговото кръстовище до Централна гара, което бе затворено от пролетта, се очаква да намалее трафикът в района.

От 23 декември (събота) автобусите по линии №12, 16, 18 и 116 от градския транспорт в Пловдив възстановяват маршрута си в източното платно на бул. „Руски” в посока от кръговото кръстовище при Централна гара към ул. „Гладстон” съгласно утвърдената общинска транспортна схема, информират от ОП „Организация и контрол на транспорта”. В обратна посока автобусите по линии №12, 16 и 116 ще продължат да изпълняват временния си маршрут по ул. „Любен Каравелов“, а линия №18 – по бул. „Цар Борис III Обединител“.