“Вие сте продажна медия, която се продава за чужди държави. Усмивчицата Ви ми показва, че или не знаете какво се случва в Дарик радио, или това Ви се струва прекалено. Дарик е един от големите грантополучатели от Соросовите фондации. Вие продавате националния интерес”. Това заяви една от протестиращите от “Възраждане” на репортера Тодор Пантилеев. 

Тя споделя, че вече не слуша Дарик радио, защото “вие сте чуждестранна медия”.

Друга протестираща нарече репортера на Дарик “соросоид” и посъветва първата жена: “изобщо не говорете с него”.

„Възраждане“ протестира пред парламента (снимки)

Привърженици на партия „Възраждане“ изразиха недоволството си срещу гласувания вече кабинет „Денков–Габриел“. Вчера, 5 юни, лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов призова „всеки свободен българин да излезе пред Народното събрание, за да покажем, че не сме съгласни България да се управлява от чужди държави“.

Според формацията 70%  от министрите в кабинета "Денков-Габриел" са свързани със САЩ, от тях петима са директни получатели на грантове от фондация "Америка за България", тоест те са директно финансирани от чуждата фондация.

Костадинов: Кабинет между ГЕРБ и ПП-ДБ е предателство

Снимка: Тодор Пантилеев

На плакатите на протестиращите пише “Мутри, вън”, “Не на правителство на войната” и “Убийци на България”. 

Протестиращите се опитаха да се доближат, колкото могат по-близо до сградата на парламента, но жандармерията ги спря. 

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм