Близки и приятели на жестоко убития Димитър Малинов в Цалапица ще протестират пред Съдебната палата в Пловдив, където днес в 9 часа започва делото срещу близнаците от селото, обвинени в укривателство и помощ да напусне страната на сочения за извършител на тежкото убийство Рангел Бизюрев. Той беше задържан само преди дни в Дания, след като 4 месеца се укриваше, а за ареста му беше издадена европейска заповед

Хората настояват обвинението на двамата младежи да бъде променено в съучастие и считат, че делото не трябва да започва преди да бъде разпитан сочения за извършител на престъплението.

Показанията на 19-годишните братя се разминават – единият отрича да е свързан с престъплението, а другият разкрива ролята им да пазят да не дойде някой, докато Рангел е заривал в изкоп тялото на 24-годишния Митко. Тъй като различните версии изискват близнаците да имат двама адвокати, в края на октомври делото срещу тях беше върнато в досъдебна фаза и днес то започва отначало.

Соченият за извършител на убийството Рангел Бизюрев е задържан в провинциално градче в Кралство Дания, където е е работил като мияч на стъкла. Той е пребивавал в няколко държави по време на укриването си. Преди Дания е бил и в Германия.

Разследващите са категорични, че за да успее толкова време да не бъде разкрит, Бизюрев е комуникирал с много хора, между които и негови близки. Физическите му белези не са променени, разполагал е с фалшиви документи за самоличност.

Очаква се скоро да стане ясно дали и кога той ще бъде предаден на българските власти.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм