Обвиненият за жестокото убийство на 24-годишния Митко в Цалапица е заловен. Издирваният с европейска заповед за арест повече от 4 месеца Рангел Бизюрев е задържан тази сутрин в 9, 40 часа в Кралство Дания. В провинциално градче там той е работил като мияч на стъкла.

"Комуникацията с партньорските служби за задържането му е много добра", заяви на нарочен брифинг окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева. Обвиненият в жестокото убийство е пребивавал в няколко държави по време на укриването си. Преди Дания е бил и в Германия. Защо не е бил задържан още там – не беше оповестено, но пък стана ясно, че българските власти са знаели, че се е намира в немската държава.

Не очаквайте този брифинг да се превърне в обучителен семинар на хора, които продължават да се укриват - част от информацията няма да може да споделим", заяви Стефан Джолев - началник сектор „Издирване“ в  Генерална дирекция „Национална полиция“.

Разследващите бяха категорични, че за да успее толкова време да не бъде разкрит, Рангел Бизюрев е комуникирал с много хора, между които и негови близки.

"Със сигурност не е бил сам, не е бил на улицата и не се е хранил от кофите за боклук. Физическите му белези не са променени, разполагал е с фалшиви документи за самоличност", добави Джолев.

Очаква се съвсем скоро да стане ясно кога Рангел Бизюрев ще бъде предаден на българските власти.

24-годишният Димитър беше намерен заровен под купчина със строителни отпадъци седем дни след изчезването си в края на юли. Майка му, която месеци наред заедно с близките му протестираха с искания за прозрачно разследване, екстрадиране на Бизюрев и справедливи наказания за двамата близнаци Борислав и Валентин Динкови, обвинени в укривателство на обвинения в убийството, е била уведомена днес по-рано от разследващите за задържането на убиеца на сина й.

Атанаска Бакалова отново е категорична, че близнаците трябва да бъдат съдени като съучастници. Делото срещу тях започва в петък, тогава се очаква пред съда в Пловдив да присъстват и близките на убития Митко. 

Новините от Пловдив