Прокурорската колегия ще изслуша днес бившия главен прокурор Сотир Цацаров във връзка със случая „Божанов“. Изслушването е по искане на самия Цацаров, който в момента е завеждащ отдел във Върховната прокуратура. Бившият главен прокурор е поискал да предостави кратко изложение на факти по „всички отправени внушения за съпричастност към дейността на групата около Мартин Божанов“.

В съобщение на Прокурорската колегия се посочва още, че искането на Цацаров е във връзка с изявления на народни представители и други лица в заседанията на Временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, както и твърдения в медийни публикации, свързани със служебната му дейност. 

Припомняме, че прокурорската колегия към ВСС проведе поредица изслушвания по казуса. Всички заместници на подалата оставка Невена Зартова бяха изслушани в Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет. И четиримата обвинители подчертаха, че по една или друга причина не са били на прокурорския банкет в Банско, на който е бил забезян да присъства и Нотариуса, но част от тях потвърдиха, че чули от колеги, че той е бил на коледното парти на Софийската районна прокуратура.