Прокурор от екипа на Невена Зартова твърди, че е виждала два пъти Мартин Божанов – Нотариуса в кабинета на бившата шефка на Софийска районна прокуратура. Доскорошният заместник на Зартова – прокурор Мима Куцкова-Дамянова разпознала Божанов, тъй като преди време го разпитвала като свидетел по дело. Божанов, който е спряган за дилър на влияние в съдебната система бе показно разстрелян в края на януари.

"Тъй като в началото на 2022 г. видях Мартин Божанов и знам как изглежда, и съм го виждала два пъти на 8-мия етаж: единия път, влизайки в кабинета на госпожа Зартова, втория път, излизайки от кабинета ѝ. Не мога да ви кажа дали е било през 2022 г. или 2023 г., не мога да бъда сигурна", заяви Мима Куцкова-Дамянова.

Всички заместници на подалата оставка Невена Зартова бяха изслушани в Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет. И четиримата обвинители подчертаха, че по една или друга причина не са били на прокурорския банкет в Банско, на който е бил забезян да присъства и Нотариуса, но част от тях потвърдиха, че чули от колеги, че той е бил на коледното парти на Софийската районна прокуратура.

Чуйте още от думите на прокурор Мима Куцкова-Дамянова в прикачения файл:

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм