Софийската районна прокуратура протестира срещу отказа на съда да измени мярката за неотклонение на прокурорския син от Перник. 

Васил Михайлов е обвинен за три престъпления, извършени в града.

Синът на прокурора от Перник остава под домашен арест

Прокурор при Софийската районна прокуратура внесе протест в Софийския градски съд (СГС) срещу отказа на Софийския районен съд да измени наложената спрямо Михайлов от СГС мярка за неотклонение „домашен арест“ в по-тежка, съобщиха от прокуратурата.

Прокурорският син е привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на телесни повреди на двама души и закана с убийство спрямо трети човек в Перник. Обвиняемият беше задържан под стража. На 27 октомври Софийския градски съд определи  мярка за неотклонение „домашен арест“ на Васил Михайлов.

Синът на прокурора от Перник остава в ареста

На 2 ноември наблюдаващ прокурор поиска изменение на мярката за неотклонение, определена спрямо Михайлов, в по-тежка, след като в Софийската районна прокуратура постъпи информация, че е излизал от дома си.

Вечерта на 2 ноември състав на Софийския районен съд не се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор за изменение на мярката и остави Михайлов с мярка за неотклонение „домашен арест“.

Гешев поиска оставката на пернишкия прокурор заради сина му Васил Михайлов

Това, че Михайлов е нарушил домашния арест, се установява от движението на гривната му за проследяване. В съдебната зала бяха представени данни за над десет случая, в които гривната на младежа е загубила връзка, но стана ясно, че това се дължи на пропадане на комуникацията с мобилния оператор, обслужващ услугата.

Пуснаха под домашен арест прокурорския син, обвинен в побой в Перник

Именно заради това районният съд отказа да върне Михайлов в ареста. В мотивите си съдът записа, че няма категорични доказателства младежът да е напускал дома си.

По-рано главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на баща му, който е прокурор в Перник Бисер Михайлов.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм