Васил Михайлов остава с домашен арест, реши Софийският градски съд. Младежът е обвинен за няколко престъпления в Перник.

До искането на прокуратурата се стигна след като бяха изнесени данни, че Михайлов е нарушил домашния си арест и това се установява от движението на гривната му за проследяване. 

Синът на прокурора от Перник остава в ареста

В съдебна зала бяха представени данни за над десет случая, в които гривната на младежа е загубила връзка, но стана ясно, че това се дължи на пропадане на комуникацията с мобилния оператор, обслужващ услугата.

Именно заради това районният съд отказа да върне Михайлов в ареста. В мотивите си съдът записа, че няма категорични доказателства младежът да е напускал дома си.

По-рано главният прокурор Иван Гешев поиска оставката на баща му, който е прокурор в Перник Бисер Михайлов.

Гешев поиска оставката на пернишкия прокурор заради сина му Васил Михайлов

В специално изявление, Гешев призовава Михайлов да поеме морална отговорност за действията на сина му, който бе задържан преди пет месеца заради системен тормоз над жители на Перник. Миналата седмица Васил Михайлов бе пуснат от съда под домашен арест, но се установи, че той го е нарушил.

„Това, пред което всички ние, гражданите, сме равни в една правова държава, е законът. Има обаче едно нещо, което стои дори над Конституцията и законите. Това е моралът“, се казва в изявление на главния прокурор.

Пуснаха под домашен арест прокурорския син, обвинен в побой в Перник

Преди половин година, когато се разбра за случая, Иван Гешев поиска и Прокурорската колегия на ВСС освободи прокурор Бисер Михайлов от длъжността заместник-окръжен прокурор на Перник. Тогава Гешев дори посети Перник и проведе среща с кмета на града Станислав Владимиров. 

Прокуратурата поиска младежът да бъде задържан под стража, но това искане не беше уважено. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм