Софийският градски съд отмени определението на СРС, с което на Васил Михайлов, обвинен за побой в Перник, е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и постанови „домашен арест“.

Синът на прокурора от Перник остава в ареста

Съдът прие, че има обосновано предположение, че Михайлов е извършил трите престъпления, за които е обвинен, тъй като до момента показанията на пострадалите не са опровергани. Въпреки, че законовият срок за задържане не е надвишен, неговата продължителност е снижила опасността от извършване на престъпление. Съдът отбеляза и факта, че обвиняемият е неосъждан.

Пребиха президент на български футболен клуб

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест. 

18-годишният Васил Михайлов e обвинен за извършването на три престъпления.

От събраните доказателства прокуратурата прави предположение, че през нощта на 9-ти април Михайлов е пребил друг гражданин и го е порязал с нож около окото. След случилото се, със същия нож обвиняемият се заканил с убийство на жена.

Спецоперация в Перник след побоя над шеф на футболен клуб

Държавното обвинение твърди също, че именно Михайлов е нанесъл и побоя над бившия футболист на "Миньор" Перник Румен Андонов. Ако синът на пернишкия прокурор бъде признат за виновен, може да бъде осъден на до 6 години затвор.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм