886 800 е общият брой на хартиените бюлетини, с които ще се гласува на втория тур на изборите в Пловдивска област в неделя, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев. Те пристигнаха сутринта под полицейска охрана от печатницата в Областна администрация и с протоколи веднага бяха предадени на представителите на Общинските избирателни комисии.

„Бюлетините са приблизително два пъти по-малко от първия тур, защото вече са избрани общинските съветници и предстоят само балотажи за кметове. В две от общо18-те общини на областта изборите приключиха още на първи тур - Община Кричим и Община Куклен. В общините Родопи, Раковски, Лъки и Садово има избрани кметове, което също допринася за по-малкия брой бюлетини“, обясни Георги Янев. Той допълни, че общият брой на секциите в областта е 906, което е с 115 по-малко от първия тур на изборите. Тогава те са били 1021, като от тях 34 са били подвижни. В град Пловдив ще се гласува в 459 секции, 4 от тях ще бъдат с хартиени бюлетини, а останалите с машини.

По думите му машините ще пристигнат утре като тяхното разпределение се организира от фирма "Сиела" и Областна дирекция на МВР - Пловдив, които ги съпровождат от логистичния център до секциите.