Приключиха ремонтът и реконструкцията на подхода към Монумента „Света Богородица“ в Хасково с официална заключителна церемония днес. От общината отчетоха изпълнението на проекта на стойност 1 328 477 лв. От тях безвъзмездната финансова помощ от Европейски фонд за регионално развитие е 864 829 лв., а съфинансирането от националния бюджет е  152 617 лв. Собственият принос на община Хасково е 311 030 лв. Проектът стартира на 13.10.2020г.   


Днес кметът Станислав Дечев коментира, че това е един от най-трудно изпълнените проекти в Хасково. 


„Този проект се изпълняваше във време на растяща инфлация и ковид пандемия. Но въпреки това строителите се справиха и изпълниха обекта“, отчете той, като припомни, че проектът е бил създаден преди около 10 години, а по-късно- актуализиран и защитен. На нас се падна честта да го изпълним и благодаря на всички архитекти, проектанти, екипа на общината и всички които участваха, каза още той.


Новият зелен кът за отдих в Хасково бе осветен от отец Никола, а лентата на обекта прерязаха кметът Станислав Дечев и Калин Манолов-представител на фирмата-изпълнител.  


Строително-монтажните дейности по проекта бяха изпълнени в два подобекта: Начален подход към Монумент "Св. Богородица", велоалея и зона "Спорт" и вторият- изграждане на пешеходна алея и велоалея, допълват от общината.