„Законът за движение по пътищата трябва да се спазва, защото е написан с кръв и да се спазва, особено от политиците, които трябва да дават пример за спазване на закона и в живота, и в политиката“. Това каза пред журналисти държавният глава Румен Радев по повод пътния инцидент край Аксаково с участието на автомобил на НСО, в който е пътувал бившият премиер Кирил Петков и друга кола. При сблъсъка загина водачът на цивилният автомобил.

„Аз никога не съм казвал на моите шофьори да карат по-бързо. Те са професионалисти и те преценяват. Специално за движение по пътищата не се меся в работата им, защото са високоподгетвени професионалисти. Радев допълни, че през годините е имало и други инциденти с НСО и, че не вижда смисъл за промени в ръководството на службата.

Той коментира и темата за предстоящото извънредно заседание на парламента, което ще се проведе на 21 май.

„На фона на всички нелепи промени в Конституцията, които бяха извършени имаше и едно положително нещо и това е че парламента остава да работи през цялото време и да осъществява контрол върху изпълнителната власт“, каза Радев и допълни „ Видяхме парламента, че нито работи, нито осъществява контрол. Това, което най-вероятно ще се получи е да бъде използван парламента за предизборна трибуна“.


Чуйте прикачения звуков файл.