Ние не искаме избори, но няма да се съгласим да бъдем параван за това някой да се отклони от това, което сметяме за приоритет, заяви премиерът акад. Денков на ГКПП „Капитан Андреево“, където по-рано днес заедно с министъра на земеделието Кирил Вътев откри държавната лаборатория за изследване на пестициди. 


Денков подчерта, че ще изпрати оставкато си в Народното събрание и докато няма решение на парламента правителството продължава да управлява. Това, което ще направим ние с госпожа Габриел, е да довършим прегледа на министрите и да го представим на партийните лидери, посочи още Денков. 


Той подчерта, че датата 6 март не променя нещо съществено, а промяната ще дойде, когато Народното събрание гласува своето решение, а по думите му съществена част от бъдещото споразумение са и регулаторите. 


В момента правосъдната система не работи както трябва, не работи антикорупционната комисия, виждаме проблеми в прокуратурата. Докато не решим тези проблеми, няма как да продължим напред все едно, че всичко е наред, допълни Денков.


Той посочи също, че не може да коментира изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че на 6 март ще представи на  ПП-ДБ коалиционно споразумение без да е запознат с кокретния текст и доколко той отговаря на договорените при съставяне на правителството приоритети. Първата част е изпълнена до голяма степен. Остава втората част. И тогава можем да говорим и за коалиция и за по-дългосрочно управление, заяви акад. Денков.


Може да се преговаря с ДПС, но гласуването на едно правителство, например, става с обикновено мнозинство, допълни Денков.