Според „Продължаваме промяната-Демократична България” напоследък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов често се шегува. Депутатът Венко Сабрутев коментира думите на Борисов, че сглобката не съществува, като според него в момента наблюдаваме предизборни страсти и диалогът ще се възстанови, когато парламентът отново започне работа.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи гневни думи към правителството. Според него сглобката в момента не съществува, а бъдещето ѝ ще се решава след дни.

Острият тон между управляващите партии продължава на фона на балотажа. Той беше продължен от лидера на ГЕРБ, който пред кметове и активисти на партията в Ловеч, обясни че правителството взима решения като това да одобри договора за купуване на бронетранспортьорите "Страйкър", без да е прието решение в парламента.

Това обаче е само част от проблемите в отношенията между управляващите партии. Затова Борисов обяви, че вероятно в сряда ще свика Национално съвещание на партията, на който да се реши дали има смисъл ГЕРБ да продължи да подкрепя кабинета. Засега няма коментар нито от ПП-ДБ, нито от правителството.

„Да си мерят приказките – ще мине неделя, ние тогава ще решаваме – за мен сглобката в момента не съществува. Аз не виждам смисъл да се срещам повече с тях. ГЕРБ групата – може би в сряда ще направя едно национално съвещание за 2-3 дена и там ще решаваме дали имаме нужда от хора, които плашат собствените си министри, да носим заедно отговорност. Би трябвало сряда да сме в парламента. Би трябвало. И в сряда ще искат да им подкрепя бюджет – ми няма да стане. Отсега им казвам, без „Хемус”, без това… няма смисъл въобще да се срещаме и да говорим, по никаква тема”, заяви Борисов.

"Правителството работи добре". Това коментира пред журналисти министърът на околната среда и водите Юлиян Попов по повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че сглобката не съществува и ще решат дали да продължат с подкрепата си. Попов посочи, че засега не вижда края на това правителство.

Според него е нормално по време на предизборна кампания настроенията да се изострят. По думите му, ако бюджетът става жертва на предизборни спорове, ще бъде много висока цена. Той допълни, че отстъпки по принцип трябва да се правят от двете страни и не само, защото бюджетът е много комплексен инструмент.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм